Sebzeli Kroket Tarifi

Malzemeler 
 1 Tane havuç
 1 Tane patates
 2 Tane pırasanın beyaz kısmı
 1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 1 Tane kabak
 1 Tane yumurta
 1,5 Su bardağı un
 Salam veya sosis
 1 Çay kaşığı tuz
Kızartmak İçin 
 Yumurta
 Sıvı yağ
 Mısır unu

Sebzeli Kroket

  1. Öncelikle sebzeleri patates, havuç, pırasanın beyaz olan yerini haşlayalım. Sebzeler piştikten sonra suyunu süzelim patatesi havucu çatalla ezerek püre haline getirelim pırasayı ince ince doğrayalım.
  2. Geniş bir kaseye alalım içine rendelenmiş kaşar peynirini, un, yumurta, yeteri kadar tuz ekleyelim. Üstüne ince ince kıyılmış sosis yada salam dilimleri ilave edelim.
  3. Hazırladığımız harcın üstünü streçle kapladıktan sonra buzdolabında yarım saat dinlendirelim. Daha sonra ayrı tabaklara yumurta ve mısır ununu koyalım.
  4. Hazırladığımız kroket harcından almadan parmaklarınızı hafif ıslatalım. Ardından yeteri miktarda harçtan alıp önce yumurtaya sonra mısır ununa buluyalım.
  5. Ardından şekillendirip kızgın sıvıyağında kızartalım. Servis tabağına havlu kağıt serelim kızarttığımız kroketleri servis tabağına çıkartalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

No comments:

Post a Comment

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Gülay Ustam
Tema Yapımcısı