Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi


Malzeme Listesi

1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
125 GR TEREYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 YUMURTA
1 SU BARDAĞI GÜLLÜ KUŞ LOKUMU
ALDIĞI KADAR UN


Yapılışı : 

Tereyağı , ayçiçek yağı , şeker ve yumurta güzelce karıştırılır.

Kabartma tozu eklenir ve yavaş yavaş un ilave edilir yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuc ıcınde yassı sekıl verılıp ıcıne ıkı adet lokum konulur ve tekrardan yuvarlanır. 175 derecede 25 dk pısırılır.

Afiyet Olsun. 
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

No comments:

Post a Comment

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Gülay Ustam
Tema Yapımcısı