HİNDİSTAN CEVİZLİ DONDURMA



 6 Kişilik
 
 Hazırlama -
 
 Pişirme -
Bu tarifi ne kadar beğendiniz? 
Hindistan cevizli dondurma tarifi için malzemeler


Malzemeler
  • 1 litre Hindistan cevizi sütü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 20 g salep
  • 1 paket krem şanti
Üzeri için
  • 4~5 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Hindistan cevizli dondurma hazırlanışı
Hindistan cevizi sütü ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Süt kaynayıp şeker tamamen eriyinceye kadar yaklaşık 10- 15 dakika kaynatın. Nişastayı ayrı bir kaseye alın. Sütü ilave edip çırpın ve kaynayan Hindistan cevizli süte ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Salep ve krem şantiyi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Hindistan cevizini ilave edip karıştırın. Harcı dondurma kalıplarına paylaştırın. Dondurucuda 8 saat kadar dinlendirin. Kalıplarından çıkartıp üzerlerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

No comments:

Post a Comment

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Gülay Ustam
Tema Yapımcısı