Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi


Malzemeler:

1. dikdortgen hazir baklava yufkasi 10
2. yarım kg kadayıf
3. 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
4. 100gr yemek kaşığı tereyağı
5. 5 su bardağı toz şeker
6. 3,5 su bardağı su
7. yarım limon suyu
8. kaymak (istege gore)

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi:

1- Şekerle suyu 15-20 dakika kaynatın. Limon suyunu döküp bir taşımdaha kaynatın, altini kapatıp ılınmaya bırakın.

2- Kadayıfı bir derin kaba alıp elinizle açarak tel tel olmasını saglayin.

3- Margarini veya tereyagini eritip kadayiflarin ustune serpistirin yagi kadayifin heryerine yedirin.

4- Yufkalari tezgeha koyduktan sonra kadayifi yerlestirip uzerine cevizi serpistirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

No comments:

Post a Comment

 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Gülay Ustam
Tema Yapımcısı