Eğer sizde ıslak kekin üzerindeki sosun içinde çiğ yumurta olmasını istemiyorsanız bu tarifimiz tam size göre! Akşamları veya öğün arasında çayın yanında muhteşem gidecek bir Islak Kek Tarifi sizlerle birlikte. Çikolatanın tatlı büyüsüne kapılıp kilo almamanız gerektiğini şimdiden hatırlatarak tarifini sizlerle paylaşalım istedik.
Gerekli Malzemeler:
Gerekli Malzemeler:
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
1.5 Su Bardağı Süt
4 Çorba Kaşığı Kakao
3 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
Hazırlanışı:
Toz şeker, süt ve kakaoyu iyice çırpalım. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırıp bir kenarda bekletelim. Kalan malzememizin içine sırasıyla yumurtaları, sıvı yağı, unu ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım. Yağlanmış kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış fırınımızda 175 derecede pişirelim. Ara ara kekimize kürdan batırıp çıkaralım. Kürdan temiz ise pişmiş demektir. Fırından çıkardığımız kekimiz soğumadan, önceden başlangıçta ayırmış olduğumuz 1 bardak sosu bekletmeden üzerine dökelim ve kekimizi üzerinde sosuyla beraber soğumaya bırakalım. Soğuyunca dilimleyerek servis edelim ve yanına da güzel bir çay demleyelim
Herkese Afiyet olsun…
No comments:
Post a Comment